Over de hulst

Sonia is niet meer bereikbaar

Ze heeft op 21 januari 2019 en op 15 oktober 2019 twee zware CVA's gehad. Na 33 jaar is een einde gekomen aan haar werk voor Asait en de mensheid.

Sonia

Sonia Hoste, operazangeres, kunstenares en channel voor Asait
echtgenote van Jan De Smedt
geboren te Antwerpen op 13 april 1945 en
overleden te Brasschaat in AZ Klina op 18 oktober 2019.

Wie meer info wil, moet Jan contacteren.

Ingevolge de AVG, van kracht sinds 25 mei 2018, kunt u hier de privacyverklaring lezen. 

U kunt een bericht aan Jan achterlaten via het contactformulier.

Datum: 
15 dec 2004
Bron: 
Asait
Kwotering: 
0

Labels:

Over morfologische vorm van deze plant kan zoals u weet zeer veel gezegd worden, bijvoorbeeld over de diensten van de materie vorm een kwestie. Dit hangt vast aan de aard. Er mag inderdaad bevestigd worden dat deze boomplant, plantboom, struikboom zijn oorsprong zeer zeker had in het Chinese rijk. Men zou het een Scorpio plant kunnen noemen, en een Saturnale plant. U wordt geraden vanuit het zelf op te zoeken, want informatie hieromtrent bestaat, naar de planetaire geaardheid van bloemen, planten en bomen. Want ook planeten zijn de heersers van de plantenwereld.

Deze overlever, deze constant zichzelf transformerende, deze stekende, deze min of meer lederachtige, is veel gekend als weldoener voor gebrek aan weerstand. Hij zuivert de bloedstroom, verhoogt de weerstand en de immuniteit. Hij helpt moeilijk karma transformeren, niet steeds langs de gemakkelijke wegen, niet zeer gekend of zeer geliefd is deze plant. Natuurlijk kan u zich bedenken dat de aaibaarheidsfactor gering is, en dit is begrijpelijk: veel van het materische leven dat van hoge waarde is, van hoge overlevings- en doorlevingswaarde, van hoge immuniteitswaarde, heeft heel dikwijls een lage immuniteitsdrempel, een lage beter gezegd dus aaibaarheidsfactor, maar in de kern een hoge immuniteit.

Het is een oplosser van dualiteiten. Hulst is een wezen dat de mens ertoe aanzet zijn grenzen te verleggen, maar ook zijn onderscheidingsvermogen en al zijn zintuigen te gebruiken; en u kan begrijpen waarom. Men benadert deze overlever niet zomaar, en men moet er flink vriendschap mee sluiten en er wat voor over hebben, want zijn schoonheid is immens.

De bessen zijn lichtelijk giftig, maar hebben in de zeer oude tijden vele diensten bewezen. Zij werden toen gebruikt, en het is in de herinnering van de mensen wat verloren gegaan (en men experimentere er beter niet mee), ziekten zoals vergiftiging een opstoot te geven tot in de hoge koortsen, want het is een koortstransformator, via de koorts. Alweer een plant die zeer zeker op het mechanisme van de homeopathische werking zijn dienst doet. Ziekte wordt bestreden met het symptoom van de ziekte, veroorzaakt door een plant. Maar vertelt u niet dat planten ziekten veroorzaken! Wie het homeopathische systeem kent, weet wat er mee bedoeld wordt: het helpen activeren van een ziekte syndroom in het menselijk lichaam, tot aan de grens waar de omkering kan beginnen.

Men kan de hulstbladen zachtjes, heel kort, blancheren of koken, te week te leggen, in een oplossing van olie en azijn gedurende drie dagen, fijn malen, niet ziften, en met deze oliën kunnen kompressen gemaakt worden voor de bronchiën, maar ook voor milt en lever, vermits deze ontgifter en deze koortsmaker doet wat hij moet doen.

Sommige vogelsoorten konden genieten, zoals nog vogelsoorten bestaan, van de giftige bessen. Maar voer niet alle vogels deze vruchten! Deze plant, en alweer een bevestiging, is licht tot gematigd sterk zweetafdrijvend en kan goed zijn voor sommige typen mensen tegen waterretentie. Kompressen van wortelen en bladen gemalen kunnen gemaakt worden tegen vormen van jicht, en alle andere vormen van reumathische aandoeningen, vermits het een ontgifter is bij uitstek.

Hij sterkt het karakter, en doet de mens grenzen verleggen, maar hij kan ook het emotionele gewaad taai maken: men lette dus op dat men deze hulst niet gebruikt voor té yinne mensen, ook niet voor mensen die té yang zijn. Want deze boom, deze struik, deze ziel herbergt in zich een grote moeder energie, maar onder een autoriteitsvorm die zou kunnen versleten worden voor mannelijk: afwerend. Nochtans kan deze zalige boom, deze zalige plant niet werkelijk agressief genoemd worden, want wie de mensheid verwittigt wakker te blijven is geen agressieveling.

Zeer, zeer oud is deze plant, en wanneer men in akashameditatie de ziel of de geest van deze plant wil ontmoeten, zal men zeer veel akasha van vele volkeren terugvinden. Deze boom kent het reizen en het emigreren van volkeren. Het is een boom die hoop schenkt in donkere tijden in wat het licht betreft zowel in het ontbreken van het fysische licht, het emotionele licht, mentale licht als het licht van inzicht. Het is een opvrolijker, zoals u weet. En zoals mensen dansten en mekaar lief hadden onder maretak, zo kan men even goed dansen en de zegen afsmeken onder Moeder Hulst. Het is een zeer eerbare en oeroude plant. Nu er vooral op uw planeet een grote deficiëntie te merken is in de soepelheid en de rekbaarheid van het wezen mens, een grote deficiëntie in de alle immuunsystemen kan hulst gehuldigd worden.

[Ik groet]

copyright

Deze tekst is vrij voor persoonlijk gebruik. Gelieve niet te gebruiken in een publicatie of een workshop zonder uitdrukkelijke toestemming. ©1985-2023 Sonia Hoste