Over loslaten

Sonia is niet meer bereikbaar

Ze heeft op 21 januari 2019 en op 15 oktober 2019 twee zware CVA's gehad. Na 33 jaar is een einde gekomen aan haar werk voor Asait en de mensheid.

Sonia

Sonia Hoste, operazangeres, kunstenares en channel voor Asait
echtgenote van Jan De Smedt
geboren te Antwerpen op 13 april 1945 en
overleden te Brasschaat in AZ Klina op 18 oktober 2019.

Wie meer info wil, moet Jan contacteren.

Ingevolge de AVG, van kracht sinds 25 mei 2018, kunt u hier de privacyverklaring lezen. 

U kunt een bericht aan Jan achterlaten via het contactformulier.

Datum: 
25 jun 2003
Bron: 
Asait
Kwotering: 
0

Labels:

Dit fragment komt uit de groepschannelling die Asait gaf op 25 juni 2003.

Loslaten, wat wordt bedoeld met loslaten? Hoe gaat men bepaalde vragen of personen loslaten? Hoe gaat men in totale overgave? Is er een bepaalde methode voor?

Jazeker. Loslaten kan herbegrepen worden in de werkelijke kern van zijn betekenis. Loslaten is het meer scheppen van ruimte uit Liefde, uit onderscheidingsvermogen en uit Zelfliefde. Zelfliefde heeft heel veel te maken met het zichzelf tijd-ruimte geven zodat dat wat u tijd noemt tenminste zijn werk kan doen. Loslaten is dus ruimte scheppen om in een verhoogde trilling van liefde te komen staan. Loslaten is het scheppen van de eigen vrijheid, waar u zichzelf dan settelt op uw correcte Hier-en-Nu plaats telkens weer. Loslaten is geen doel op zichzelf, het is een instrument. Loslaten is geen synoniem tot het willoos gesteld worden. Loslaten is het gebruik van de onderscheidende vrije wil. Maar vrije wil is een energie die niet speelt op de persoonlijkheid, en daar gebeuren veel vergissingen weliswaar...

De mens heeft geleerd te zeggen: ‘ik mag toch mijn vrije wil gebruiken!’. De ziel begrijpt zulk een uitspraak niet, want er is één woord in deze uitspraak die niet klopt: het woord “ik”.

Vrije wil speelt op de level van de ziel, en daarom zal de geïncarneerde die wil loslaten de persoonlijkheid opheffen naar de zielekracht, en de ziel de fiat geven de zaken te regelen zoals de ziel het wil... En er komt geen controle bij te pas van de ikken die willen controleren of men het nu goed ziet wat de ziel wil of niet, want alweer is daar grensvervaging waar de ikken die het allemaal zo goed menen willen komen interfereren met hun lager trillende kracht om de zaak onder controle te houden onder de vrome wens vooral geen fouten te maken. Loslaten is beminnen. Loslaten is afstand nemen en schouwen van op afstand. Loslaten is ook het loslaten uzelf of de anderen te willen overtuigen. Loslaten en overgave heeft met niets anders dan met de energie van Liefde te maken. Loslaten is groeien in intelligente Liefde. Overgave is ook geen synoniem tot willoos gesteld worden. Overgave is de ziel door het lichaam door, door alle lichamen door, de vijf lichamen, laten werken tot in de situatie, de omstandigheden, de voorvallen, de geschiedenissen. Loslaten is JA zeggen tegen de ziel: “Ik doe niets meer en jij gaat dit regelen. Dankuwel! ”. Dit vergt een gestage ontbinding van de connectie van de overmacht van de ikken op de ziel. Dit zijn dingen die zelfs niet te begrijpen vallen. Ze vallen gewoon te doen, door de oplettendheid in elk Hier-en-Nu. Loslaten is ook het verstand op nul zetten, opdat het pure intuïtieve voelen de balans van wat hoort of niet hoort (en daar bestaan geen vaste regels voor) kan herstellen en gezien worden.

Overgave is in feite de volledige overgave aan de hogere energie van Liefde.

Die kan zich dus neerzetten (want alles bestaat uit energie) in de mens in kwestie die zich wil overgeven, en in iedereen die daarmee te maken heeft, en in alle situaties die met deze persoon ook te maken hebben. Overgave is het afgeven van persoonlijke macht, hoe vroom en hoe goedwillig deze ook mogen zijn. Al de bedenkingen omtrent nederigheid kunnen hovaardigheid worden als men teveel met nederigheid bezig is.

Niemand moet macht afgeven omdat iedereen de Godsmacht IS.

copyright

Deze tekst is vrij voor persoonlijk gebruik. Gelieve niet te gebruiken in een publicatie of een workshop zonder uitdrukkelijke toestemming. ©1985-2023 Sonia Hoste