Over zelfliefde of eigenliefde

Sonia is niet meer bereikbaar

Ze heeft op 21 januari 2019 en op 15 oktober 2019 twee zware CVA's gehad. Na 33 jaar is een einde gekomen aan haar werk voor Asait en de mensheid.

Sonia

Sonia Hoste, operazangeres, kunstenares en channel voor Asait
echtgenote van Jan De Smedt
geboren te Antwerpen op 13 april 1945 en
overleden te Brasschaat in AZ Klina op 18 oktober 2019.

Wie meer info wil, moet Jan contacteren.

Ingevolge de AVG, van kracht sinds 25 mei 2018, kunt u hier de privacyverklaring lezen. 

U kunt een bericht aan Jan achterlaten via het contactformulier.

Datum: 
26 feb 2003
Bron: 
Asait
Kwotering: 
0

Dit fragment komt uit de groepschannelling die Asait gaf op 26 februari 2003.

Wat moeten wij verstaan onder eigenliefde en in relatie met andere mensen?

Laat Ons even ook hier de algemene energetische stelregel terug ten gehore brengen en nog eens benadrukken. Uw vraag zou duiden op een verlangen om er een verschil in te maken maar Wij voelen aan uw hart dat u de link daartussen ziet, de link is heel eenvoudig. Nogmaals zeggen Wij, elk ik hou van jou, elk ik wil mij met jou verenigen, elk ik ben bezorgd om jou, elk ik voel me verantwoordelijk voor jou, elk ik wil jou dienen, is een regelrechte leugen wanneer al deze uitspraken niet eerst gebaseerd zijn op de intelligentie van een volronde vorm van stabiel en permanent bewuste zelfliefde. De kwaliteit van de liefde tot de anderen staat in verhouding tot de kwaliteit van zelfliefde. Men kan onder meer zichzelf niet weggeven, u zou doodvallen, letterlijk. Men kan het Zelf niet weggeven. Denk er dan eens over na. Wat geeft men weg? Wat hevelt u over? Op zijn best hevelt u over de energie van een volmaakte capaciteit, en dit wil zeggen volmaakt onvolmaakt en onvolmaakt volmaakt in elk hier en nu, want alles beweegt, de beste capaciteit de energie van zelfliefde hevelt u dan over naar de persoon die u wil beminnen. Eigenlijk is liefde en houden van elkaar eenvoudigweg iets dat te maken heeft met overdracht van energieën. In grote eerbied, in grote rondedans, in groot op en neer wippen als u dat wil, in groot feestvieren, overdracht van energie. Daarmee verstevigt u ook de energie van zelfliefde van de ander.

En kijk eens, u heeft dit allemaal toch ook wel eens meegemaakt. Waar kijkt u graag naar op? En naar wie kijkt u graag op? Waar voelt u zich thuis? Bij iemand die zelfzeker is, bij iemand die van zichzelf houdt zonder praatjes en zonder pretentie en zonder al te grote spirituele ernst. Bij iemand die durft experimenteren en durft over kop te gaan. Dat is wat thuis is. Het volmaakte onvolmaakte dat onvolmaakt volmaakt is. Wees dus niet bevreesd voor zelfliefde, u sterkt gewoon de wereld daarmee aan. Als u zou kunnen zien in kleur en in flikkering wat de energie van zelfliefde doet in de kosmos dan zou uw hart jubelen: eindelijk thuis. Maar zelfliefde is zelfs geen spiritueel doel. Het is een energie waar altijd alles op gebouwd is geweest. Ga eens even om dit nog beter te begrijpen naar het oerdeel. Alles begint bij het Zelf. En diegene of datgene dat u de God van Schepping noemt barstte van zelfliefde. Hij was dus om het in uw menselijke taal uit te drukken een beetje verplicht uit te beginnen ademen. Hij kon dat met niemand delen, niet in Zichzelf, hoewel Hij zelfliefde is en was. Maar er was een nood tot ronddelen, mededelen. En dit maakt de mens breder en groter. Deel uw zelfliefde-energie met anderen. En er hoeft niet altijd over gepraat te worden of over geargumenteerd te worden of geredeneerd. Het is er altijd geweest, God was de Eerste die Zichzelf onvoorwaardelijk en onnoemelijk beminde. En u allen die uitgeademde delen bent van de God van Schepping (en wetenschappers op uw planeet, nogmaals, weten dit): elk deel bezit de blauwdrukken van het Kunnen en het Zijn van het grote geheel.

U kan dus niet zelfliefde zien als iets waar naartoe moet gestreefd worden. Het is er gewoon, u dient het alleen te leren herkennen. Zelfliefde steekt de vuren van de vier polen (de vier elementen) van de wereld aan, zelfliefde heft de zieke uit zijn belemmering, zelfliefde-energie is onvoorwaardelijk vrij en kan altijd overal creëren. Zelfliefde staat in het magnetische centrum van alle gebeuren. Zelfliefde smeedt groepen en de kwaliteit daaromtrent. Zelfliefde is vrolijk, kan spotten, kan ironisch zijn, kan teder zijn, en is immens mededogend. Zelfliefde is intelligent en kent het verschil tussen medelijden en mededogen. Zelfliefde is intuïtieve kracht. Zelfliefde bezit in zichzelf het automatische automatisme van vergeving. Zelfliefde creeert vanuit de geest in de stof. Zelfliefde is verbonden met aspiratie en inspiratie en zelfliefde laat het hart ademen en leven. Zelfliefde gelooft niet in beperking of in de dood. Zelfliefde ziet geen verschillen. Zelfliefde ziet de gelijkheid van de anderen in zich en is daar heel blij mee. Zelfliefde maakt geen lawaai en draagt de glorie van de eenvoud. Dat is het antwoord.

copyright

Deze tekst is vrij voor persoonlijk gebruik. Gelieve niet te gebruiken in een publicatie of een workshop zonder uitdrukkelijke toestemming. ©1985-2023 Sonia Hoste