Mouchrike Jasmina


U kunt een bericht aan Jan achterlaten via het contactformulier.

Kaart

Wanneer kan creatieve therapie je helpen?

Soms kun je het gevoel hebben naast jezelf te lopen, geen contact te hebben met je lichaam en wat er binnenin je leeft. Je kunt het gevoel hebben uit duizend stukjes te bestaan, alsof die stukjes niet samen-vallen maar steeds meer uiteen-vallen. Je kunt het gevoel hebben dat er veel druk op je schouders rust zonder dat je het kunt duiden of benoemen. Je kunt het gevoel hebben dat je zoveel dingen niet durft te zeggen of kunt uiten. Soms kun je ook last hebben van onbegrijpelijke angsten, diep verdriet, boosheid, agressie, verstikkende emoties, onverklaarbare reacties, pijnlijke herinneringen, nare dromen, somberheid...

Dan kan creatieve therapie je bijvoorbeeld helpen meer voeling te krijgen met jezelf, je lichaam en de wereld om je heen; het kan een verbinding tot stand brengen met je innerlijke kern, diep verscholen in het onzichtbare gedeelte van je onbewuste; het kan contact maken met je wonden die je ongetwijfeld hebt opgelopen tijdens je levensloop en die je misschien nog steeds met je meedraagt; het kan eventueel ook op een dieper niveau doowerken waardoor het een diepe heling op gang kan brengen en je terug heel kan helpen maken.

Creatieve therapie in de praktijk

Na een eerste kennismaking, gaan we op zoek naar een thema of verschillende thema’s die worden uitgewerkt gedurende meerdere sessies. Aan de hand van creatieve zelfexpressie, energetisch lichaamswerk en massage kijken we waar je op dat moment het meeste nood aan hebt en exploreren we verschillende creatieve media waaronder schilderen, tekenen, boetseren, collages maken, beweging, visualisatie e.a. technieken. Relaxatie, ademhaling en gronden nemen een belangrijke plaats in aan het begin en einde van elke sessie; dit alles met respect voor je eigen ritme, ruimte en lichaam.

Wie ben ik?

Ik ben ‘Creatief Therapeutisch Procesbegeleider’ en vervolg de opleiding tot ‘Creatief Therapeut’ in Gent. Dit is een 4-jarige opleiding (zie linkhttp://www.vspw.be/balans/domcatwct.shtml) waarin vooral de non-verbale therapie aan bod komt. Verder begeleid ik creatieve therapieateliers op regelmatige basis in het Brusselse, naast individuele sessies.

Locatie

Jorezstraat 13
1070 Brussel , Brussels
België
Telefoonnummer: +32 (0486) 44.58.15
50° 50' 28.1436" N, 4° 19' 48.2988" E
Brussels BE
Kwotering: 
0
Uw beoordeling: Geen
0
Nog geen stemmen

Specialisme: