De Heilige Klierdriehoek

Sonia is niet meer bereikbaar

Ze heeft op 21 januari 2019 en op 15 oktober 2019 twee zware CVA's gehad. Na 33 jaar is een einde gekomen aan haar werk voor Asait en de mensheid.

Sonia

Sonia Hoste, operazangeres, kunstenares en channel voor Asait
echtgenote van Jan De Smedt
geboren te Antwerpen op 13 april 1945 en
overleden te Brasschaat in AZ Klina op 18 oktober 2019.

Wie meer info wil, moet Jan contacteren.

Ingevolge de AVG, van kracht sinds 25 mei 2018, kunt u hier de privacyverklaring lezen. 

U kunt een bericht aan Jan achterlaten via het contactformulier.

Ligging van de hypofyse, de hypothalamus en de epifyse
Kalat, J.W. (1992) Biological Psychology. California: Wadsworth Publishing Company Figure 4.12, page 109
Ligging van de hypofyse, de hypothalamus en de epifyse in de hersenen

Hypofyse

Medische uitleg: hersenaanhangsel, orgaan waar hormonen aan het bloed worden afgegeven. De hypofyse is een klein kliertje dat aan de basis van de hersenen ligt net achter de neusbrug. Het is verbonden met een steeltje uit de hersenen dat hypothalamus heet, heeft de grootte van een flinke erwt, weegt ongeveer een halve gram en heeft een belangrijke functie. De hypofyse heeft een centrale regulerende rol in de hormonale huishouding. Zo beïnvloedt en stimuleert de hypofyse o.a. de schildklier, de bijnieren en geslachtsklieren. Daarnaast produceert de hypofyse ook zelfstandig werkende hormonen zoals het belangrijke groeihormoon en prolactine dat o.a. van belang is voor de borstontwikkeling en de melkafscheiding.
Volgens Asait is het de zetel van de Ziel.

Hypothalamus

Medische uitleg: een belangrijk regelcentrum in de hersenen. Staat in voor de lichaamstemperatuur, bloeddruk, hartslag, verbranding van vetten en koolhydraten, en de bloedsuikerspiegel. Doordat ze direct verbonden is met de hypofyse, regelt de hypothalamus ook de vochtbalans en de melkproductie bij de vrouw. De rol van de hypothalamus bij het ervaren van pijn of plezier is reeds lang bewezen, en vermoedelijk heeft ze een aandeel in het ervaren van emoties zoals woede en angst, en ook de sexuele beleving. De hypothalamus heeft de grootte van een amandelnoot en weegt maar 1/300 van de hersenen, en dat is verbazend voor zulk een levensbelangrijk orgaan. Ze loopt over in de thalamus, samen zorgen ze voor de cyclus waken-slapen.

Epifyse (pijnappelklier)

Medische uitleg: deze klier ligt precies midden in het hoofd en heeft een belangrijke functie voor het bewustzijn van de mens. De epifyse is grijsrood en heeft de grootte van een erwt. Ze wordt ook wel het derde oog genoemd, omdat deze klier het vermogen heeft elektromagnetische stralingen waar te nemen. Ze is lichtgevoelig en regelt de biologische klok, van het dagelijkse ritme tot de jaarklok (winterslaap bij sommige dieren) en zelfs "wintermoeheid". Haar rol voor de slaap, de voortplanting en het verouderingsproces wordt nu bestudeerd. De vitale levensenergie stroomt bij veel mensen niet genoeg in dit hersendeel, zodat de epifyse niet in staat is de elektromagnetische stralingen bewust waar te nemen.
Hier staat nog meer interessante uitleg (in het Engels).